Avada Car Dealer News

De ultieme gids voor het huren van een auto op Curaçao

Plan je een droomvakantie op het prachtige eiland Curaçao? Een huurauto is de perfecte manier om in je eigen tempo de verborgen juweeltjes, prachtige stranden en levendige cultuur van het eiland te ontdekken. Dit is wat je moet weten voordat je op pad gaat:

**1. Kies het juiste autoverhuurbedrijf: kies voor een gerenommeerd en gevestigd verhuurbedrijf, met de garantie voor een betrouwbare en veilige huurauto, zoals bij Emma Rentals. Let op positieve recensies, een ruim aanbod aan voertuigopties en een uitstekende klantenservice. Een betrouwbaar bedrijf zorgt voor een vlotte en aangename huurervaring.

**2. Vereisten voor bestuurders: Om een auto te huren op Curacao heeft u een geldig rijbewijs uit uw eigen land nodig.

**3. Leeftijdsbeperkingen: Houd er rekening mee dat u pas in onze Emma Rentals auto’s mag rijden als u minstens 23 jaar oud bent.

**4. Verzekeringsdekking: U moet weten dat er verschillende verzekeringsmogelijkheden zijn. Een uitgebreide verzekering met een eigen risico van 350 euro is inbegrepen. We bieden een aanvullende verzekering voor wielen en banden. We bieden ook de optie om het eigen risico te verlagen naar 100 euro.

**5. Voertuiginspectie: Controleer de huurauto grondig op bestaande schade voordat je hem ophaalt. Neem foto’s of video’s als bewijs. Dit zal u helpen om onduidelijkheden over eerdere schade te vermijden wanneer u het voertuig terugbrengt. Wij zullen hetzelfde doen. Houd er rekening mee dat u ook de foto’s ontvangt die wij hebben gemaakt.

**6. Brandstof: U ontvangt uw Emma huur auto altijd met een volle tank. U kunt bij Emma Rentals kiezen voor een brandstof-plan. Als u hiervoor kiest bij uw boeking, betaalt u vooraf een volle tank brandstof voor uw desbetreffende huurauto. Dit betekent dat u de auto niet hoeft vol te tanken als u deze inlevert. Als u niet voor deze optie kiest, moet u tanken voor u de huur auto inlevert.

**7. Extra bestuurders: Bij Emma Rentals zijn twee bestuurders bij de huurprijs inbegrepen. Als er meer dan twee personen in de auto rijden, moet u alle bestuurders opnemen in de huurovereenkomst. Voor meer dan 2 bestuurders worden kosten in rekening gebracht.

**8. Verkeersregels: Maak jezelf vertrouwd met de verkeersregels, snelheidslimieten en verkeersborden van Curaçao. Luister goed wanneer het personeel van Emma de verkeersregels aan je uitlegt wanneer je de auto ontvangt! EMMA Rentals volgt de aanbevelingen van de ANWB. Lees alle info op onze website en in onze emails.

**9. Navigatie: We raden je sterk aan om de navigatie app ‘maps.me’ op je smartphone te gebruiken. Zo kun je gemakkelijk je weg vinden op de wegen en bezienswaardigheden van het eiland.

**10. Lokale tips: Vraag uw EMMA Rentals medewerker om lokale informatie en aanbevelingen. Zij kunnen u zeker waardevolle informatie geven over plaatsen die u zeker moet zien, de beste tijd om te bezoeken en minder bekende plaatsen.

**11. Inleverprocedure: Controleer dubbel de huurovereenkomst voor de tijd en plaats van inlevering van de huurauto. De huurauto op tijd inleveren op de afgesproken locatie in goede staat zal zorgen voor een vlotte teruggave.

**12. Respecteer de omgeving: Curacao’s natuurlijke schoonheid is een schat. Wees verantwoordelijk en respectvol tijdens het verkennen van het eiland. Volg de aangegeven paden, gooi afval op de juiste manier weg en respecteer de lokale fauna en de vele zwerfhonden.

Rolstoel auto huren
Rolstoel auto huren
Rolstoel auto huren

Een auto huren op Curacao opent een wereld van avontuur en ontdekking tijdens uw vakantie. Met zorgvuldige planning en aandacht voor detail creëer je onvergetelijke herinneringen door dit Caribische paradijs op jouw manier te verkennen. Riemen vast, verken en haal het beste uit je vakantie op Curaçao met deze auto huren gids!